Site pictogram 36.nl

Winklevoss wil Bill Gates wel uitleggen hoe je investeert in de Bitcoin

Bill Gates deed het afgelopen weekend verschillende negatieve uitspraken over de Bitcoin. Het zou alleen een interessante investering zijn voor het korte termijn, maar volgens Bill Gates was dit technisch onmogelijk. Als reactie op deze uitspraken liet Winklevoss via Twitter weten dat hij Bill Gates wel wil helpen om voor een kort termijn te investeren in Bitcoin.

De Winklevoss tweeling staat bekend om hun trading platforms in cryptomunten. Ze zijn een enorme voorstander van de munten en moedigen vooral grote beleggers aan te investeren in cryptomunten. CNBC heeft na aanleiding van de reactie gevraagd of Bill Gates een reactie wil geven. Maar tot op heden heeft hij nog geen reactie geven op het advies van Winklevoss.

Winklevoss heeft zelf een platform voor beleggingen op de korte termijn in Bitcoin

Winklevoss wist zelf een vermogen te maken in de Bitcoin. In 2013 kosten ze voor $ 120 per munt Bitcoins in. In totaal kocht de rijke tweeling voor ruim $ 11 miljoen aan Bitcoins. Hun investering zagen ze uitgroeien tot een waarde van $ 834 miljoen. Met een deel van het geld dat ze verdiende met hun investering besloten ze hun eigen crypto exchange site te bouwen Gemini. Via dit platform kunnen beleggers futures kopen in Bitcoin. Het systeem werd gelanceerd in december.

Futures zijn eigenlijk een soort weddenschappen op de koers van de Bitcoin. Beleggers sluiten een weddenschap af wat de prijs van de Bitcoin gaat worden over bijvoorbeeld een paar maanden. Als ze wedden dat de prijs gaat stijgen en dit klopt, dan krijgen ze een deel van de winst. Bij verlies verliezen ze een deel van hun inleg. Deze manier van speculeren zou vooral Bill Gates aanspreken, maar volgens de beste man is dit nog niet mogelijk met Bitcoin. Er blijkt dus meer mogelijk te zijn, dan waar de rijkste zakenman ter wereld op de hoogte van is.

Mobiele versie afsluiten