Site pictogram 36.nl

Het Witte Huis houdt cryptomunten in de gaten

Vandaag kwam de financiële administratie van president Trump met een statement naar buiten over cryptomunten. Ze laten weten dat ze de munten de komende periode goed in de gaten houden. Dit doen ze vooral na de onverwachte prijsstijging tot boven de $ 10.000 van de Bitcoin. Niet alleen de Bitcoin wordt goed in de gaten gehouden, maar ook andere cryptomunten zoals Ethereum, Bitcoin Cash en Bitcoin Gold.

Vanuit de pers kwam direct de vraag of Amerika de munt gaat reguleren. Het Witte Huis laat weten dat ze hierover geen beslissing genomen hebben. Ze houden voorlopig met een team de koers in de gaten van verschillende cryptomunten. Of ze hier vervolgens iets mee gaan doen is onbekend.

Het Witte Huis laat wel weten dat begin van de week er gesproken is over het reguleren van de Bitcoin. Maar op dit moment is dit nog niet aan de orde. De munten worden alleen nauwlettend door de regering in de gaten gehouden. Vooral door het Homeland beveiligingsteam van Amerika.

Regering staat positief tegenover cryptomunten

Ondanks dat het Witte Huis een reactie geeft over de cryptomunten staan ze er wel posiief tegenover. Ze willen de Blockchain technologie zelfs in het Witte Huis gaan gebruiken. Er gaan zelfs geruchten dat Amerika de munt straks zal adopteren zoals Japan dit eerder dit jaar gedaan heeft. Mocht dit gaan gebeuren dan kunnen we een nieuwe boost verwachten. De Bitcoin kan dan echt naar ongekende hoogte stijgen.

Voorlopig wordt er nog geen verder nieuws naar buiten gebracht door het Witte Huis over de cryptomunten. Ze laten wel weten enthousiast te zijn over de techniek en het voor de rest in de gaten te houden. Mogelijk is een adoptie van de munt een item voor de komende jaren.

Mobiele versie afsluiten