Site pictogram 36.nl

Yahoo wil crypto-exchange dienst lanceren in Japan

Een nieuwe grote multinational is van plan om in de cryptomunten te stappen namelijk Yahoo. De zoekmachine is van plan om z’n eigen dienst te lanceren waar beleggers straks cryptomunten kunnen kopen. De eerste stap voor een crypto-exchange site is al gezet. Het heeft 40% van de aandelen in BitARG gekocht. Het plan is om op basis van de technologie van BitARG een crypto-exchange site te bouwen.

BitARG heeft al een licentie van de FSA om crypto-diensten aan te bieden in Japan. Dit maakt het voor Yahoo eenvoudig om in te stappen omdat ze zelf geen licentie meer hoeven aan te vragen. De investering die Yahoo op dit moment in BitARG doet komt neer op ongeveer $ 19 miljoen. Voor dit geld hebben ze dus de helft van de aandelen in handen.

Nieuws komt toevallig net naar buiten nadat Binance een waarschuwing gehad heeft

Het nieuws dat Yahoo besluit om in Japan een dienst te staten voor cryptomunten komt toevallig net naar buiten nadat Binance een waarschuwing gehad heeft. Het lijkt erop dat Yahoo het plan heeft om het gat dat Binance in Japan zal achterlaten wil opvullen.

De FSA heeft de afgelopen maanden flink geïnvesteerd in een strenger toezicht op crypto-exchange sites. Dit toezicht is aangescherpt nadat er $ 533 miljoen aan NEM munten gestolen werd via Coindesk. De FSA wil met de strengere de beleggers beschermen tegen onveilige websites.

Mobiele versie afsluiten