Site pictogram 36.nl

Yama Denki in Japan gaat cryptomunten als betaalmiddel accepteren

De grootste elektronica winkel in Japan: Yama Denki gaat een betaalsysteem lanceren waarbij cryptomunten als wettig betaalmiddel geaccepteerd worden. De winkel met een hoofdkantoor in Tokio is van plan om landelijk het betaalsysteem met cryptomunten te gaan uitrollen.

Afgelopen weekend is het betaalsysteem officieel gelanceerd als proef in een winkel in Shinjuku. Dit zou één van de populairste winkels zijn van Yama Denki die dagelijks veel bezoekers trekt. Naast lokale inwoners zouden er veel buitenlandse toeristen in de winkels betalen. Door cryptomunten te accepteren wordt het voor buitenlanders eenvoudiger om te betalen bij Yama Denki.

Yama Denki hoopt bij te dragen aan de erkenning van cryptomunten

Door cryptomunten te accepteren hoopt Yama Denki bij te dragen aan de erkenning van Bitcoins en andere cryptomunten. Uiteraard ziet het bedrijf het natuurlijk ook als een stukje promotie. Klanten van buiten Japan horen nu de naam van Yama Denki vallen en brengen mogelijk een bezoek.

Mocht je van plan zijn om hier binnenkort je Bitcoins uit te geven, dan zit je wel vast aan een limiet. Je mag maximaal 300.000 yen uitgeven in de winkels met Bitcoins. Dit komt omgerekend neer op $ 2670 aan Bitcoins. Voor het verwerken van de betalingen met Bitcoins werkt het bedrijf samen met bitFlyer.

Op dit moment zou Yama Denki in twee winkels al aan het testen zijn met de Bitcoin betalingen. Maar het is de bedoeling dat zeer binnenkort de betaalmethode in alle winkels actief is. Door de toevoeging van Yama Denki is het aantal retail winkels waar je kan betalen met Bitcoins flink gestegen. Dit zal mogelijk bijdragen aan het vertrouwen in cryptomunten binnen en buiten Japan.

Mobiele versie afsluiten