Site pictogram 36.nl

Zuid-Korea bevestigd vandaag opnieuw dat er geen BAN komt

Nadat de geruchten bleven aanhouden of er nou wel of geen ban komt op de handel in cryptomunten in Zuid-Korea besloten ze vandaag opnieuw met een officieel statement naar buiten te komen. Tijdens een officiële persconferentie liet de president van Zuid-Korea Moon Jae-In officieel weten dat er geen verbod komt op de handel in cryptomunten.

De cryptomarkt was vorige week in paniek geraakt over een mogelijke ban in cryptomunten. Zuid-Korea is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke partner qua handel in cryptomunten. De Koreanen zijn dol op de munten en kopen ze massaal voor veel geld in. Het gevolg is dat de koers er regelmatig door omhoog gaat. Als de Koreanen wegvallen kan dit grote gevolgen hebben. Gelukkig blijkt er dus voorlopig van een BAN geen spraken.

Overheid gaat de handel wel beter reguleren

Korea is al één van de weinige landen waarbij echt strenge controles zijn op de handel van cryptomunten. Het is via deze landen bijvoorbeeld niet mogelijk om geld wit te wassen of om anoniem geld te verdienen met cryptomunten. Dit was al langer zo en de overheid is van plan om dit te blijven controleren en reguleren.

Omdat ze op deze manier zelf de regie over de cryptomunten blijven houden zal de markt beter gereguleerd worden. Een ban zou daardoor helemaal niet nodig weten heeft de president tijdens de persconferentie laten weten. De enige ban die ze willen is dat er geen buitenlanders mogen handelen op de Koreaanse platforms. Dit zou geen directe gevolgen mogen hebben voor de handel in cryptomunten.

Het nieuws dat de dreiging mogelijk voorbij is wordt goed opgepakt door de beleggers. De cryptomarkt lijkt vandaag namelijk alweer te herstellen met als grote uitblinker Bitcoin gevolgd door de Ripple. De verwachten ban op 20 januari zal dus voorlopig uitblijven en dit zal nog wel even nawerken op de cryptomarkt.

Mobiele versie afsluiten