Site pictogram 36.nl

Zuid-Korea erkent crypto exchange site als officiële banken

Voor het eerst in de geschiedenis heeft de regering van Zuid-Korea crypto exchange sites erkent als officiële banken. Dit blijkt uit een officiële publicatie van de financiële autoriteiten uit Zuid-Korea. Zuid-Korea heeft namelijk de plannen om crypto exchange sites te erkennen officieel gemaakt.

De afgelopen jaren is Zuid-Korea al druk bezig om crypto exchange sites te reguleren. De voornaamste reden dat ze de markt willen reguleren is om grootschalige hacks in de toekomst te voorkomen. Hierbij worden voornamelijk hacks bij Bithumb en Coinrail genoemd aan het begin van 2018.

Door de cryptomunten officieel te erkennen en de websites als bankwezen aan te wijzen ontstaat er een compleet nieuwe markt. Toch zouden verschillende banken in Zuid-Korea dit moment al een tijdje vrezen. Hierdoor werd regulering telkens weer uitgesteld. Op het korte termijn worden er uiteindelijk toch nog aanpassingen doorgevoerd waardoor de cryptomunten een soort van gereguleerd worden.

De nieuwe regelgeving die Zuid-Korea doorvoert kan een negatief effect hebben op beleggers. Bij zowel de platforms als de exchange sites worden nieuwe strengere regels doorgevoerd. De regels moeten er o.a. voor zorgen dat beleggers geïdentificeerd worden. Dit zou witwassen in de toekomst tegen moeten gaan.

Op het lange termijn zal de regulering goed zijn voor de markt

Toch denken analisten dat op de lange termijn de regulering juist goed zou zijn voor de markt. Criminelen die hun geld witwassen zullen inderdaad vertrekken of via andere landen hun geld gaan witwassen. Maar daar staat tegenover dat de grote beleggers vertrouwen gaan krijgen in het systeem. Ze zullen daardoor sneller overstag gaan te investeren. Mogelijk zal de regulering nieuw geld binnenbrengen.

Daarnaast zal de beveiliging van Koreaanse crypto exchange sites veel beter geregeld gaan worden. Voorheen was een licentie van $ 20 voldoende om een site op te zetten. Er werd niks gecontroleerd en de beveiliging was ook niet verplicht. Dit was ook de reden dat een hoop websites gehackt werden in Zuid-Korea. Vooral de kleine websites zijn de laatste tijd steeds vaker slachtoffer van hacks. Met de nieuwe regels moet dit voorkomen gaan worden.

De markt zal in Zuid-Korea uiteindelijk veiliger gaan worden door de nieuwe regelgeving. De nieuwe regels moeten vooral de komende maanden voor verandering gaan zorgen.

Mobiele versie afsluiten