Site pictogram 36.nl

Zuid-Korea gaat Bitcoin reguleren

Eén van de grootste handelsmarkten voor de Bitcoin, Zuid-Korea heeft aangekondigd de Bitcoin te gaan reguleren. De munt en de handelsplatformen moeten straks voldoen aan de eisen die gesteld worden door de Koreaanse overheid. Op 12 december werd er met een aantal handelsplatformen een gesprek gevoerd over het reguleren van de munt.

In de komende weken worden er een aantal regels aangepast voor de handel in Bitcoins. Via de Zuid-Koreaanse platforms mogen dan alleen nog maar Zuid-Koreanen handelen in de Bitcoin. Dit is één van de regels die bij de regulatie horen. De komende weken zal de regering met nog een aantal regels komen waar de handelsplatformen zich aan moeten voldoen.

De handelsplatformen staan er volledig achter om mee te werken aan het reguleren van de Bitcoin. Ze staan erachter dat de munt straks een legale belegging wordt in hun land. Dit zal de waarde mogelijk stabiliseren en later verder omhoog brengen.

Het lijkt er nu dus op dat Zuid Korea achter Japan aangaat, dat recent elf bedrijf toestemming gaf om te handelen in Bitcoin, en meerdere cryptomunten legalisserde.

Voor het eerst onderneemt de Zuid-Koreaanse regering stappen

Jarenlang heeft de regering van Zuid-Korea toegekeken terwijl er gehandeld werd in Bitcoins en andere cryptomunten vanuit hun land. Ze twijfelde wat ze ermee aan moesten. Zolang de waarde laag bleef besloten ze toch maar niet te gaan reguleren. Maar nu het over veel geld gaat overweegt de regering om toch te gaan reguleren.

Zuid-Korea laat weten dat de markt nu veel te groot geworden is om er niets mee te doen. Ze willen graag de munt legaal maken, zodat deze toekomst heeft op de lange termijn. Zuid-Korea verwacht dat de komende tijd anderen landen zullen volgen. Vooral de US zou achter de schermen bezig zijn om de munt te reguleren.

Dit nieuws is waarschijnlijk mede verantwoordelijk voor de recente stijging van de Ripple koers.

Mobiele versie afsluiten