Site pictogram 36.nl

Zuid-Korea gaat cryptomunten volledig accepteren

De laatste maanden was Zuid-Korea steeds meer bezig om de cryptomunten aan banden te leggen. Dit veroorzaakten ook een grote paniek op de beurs. Vooral omdat de markt in Zuid-Korea enorm groot is. De Koreanen lieten het er niet bij zitten en gingen een handtekeningen petitie houden. Ze kregen het voor elkaar om honderdduizenden Koreanen een handtekening te laten zetten tegen een verbod op cryptomunten. Vandaag werd bekend dat de regering hier iets mee gaat doen.

In Zuid-Korea heeft het blijkbaar veel nut om een petitie te houden. Na aanleiding van de actie is de regering van plan om volledig groen licht te geven en geen nieuwe regulering regels op te stellen voor cryptomunten. Beleggers reageren enthousiast op dit nieuws nadat de regering van Zuid-Korea dit bekent gemaakt heeft.

De regering heeft laten weten dat ze graag luisteren naar hun inwoners. Als de inwoners liever geen nieuwe regels hebben rondom hun geliefde cryptomunten dan moeten we dit accepteren. De regering laat weten dat ze transparantie belangrijk vinden richting hun eigen inwoners en wil graag respecteren dat ze dit zelf graag willen.

Zuid-Korea wil de markt wel nauw in de gaten gaan houden

Ondanks dat de regering laat weten de mening van de inwoners te respecteren willen ze de markt wel in de gaten gaan houden. Hierbij zal de regering niet naar de cryptomunten als één geheel kijken, maar naar specifieke gevallen. Als blijkt dat één munt onbetrouwbaar is dan willen ze hier wel tegen optreden.

Maar zolang het even kan willen ze de volledige markt open laten en niet zoals buurland China nieuwe regulering regels opstellen. Dit laat de regering vandaag in een officieel statement weten. Daarnaast willen ze nog wel in de gaten gaan houden of er geen illegale activiteiten plaatsvinden bij cryptomunten. Als dit wel gebeurt zullen ze uiteraard ingrijpen.

Koersen vliegen omhoog na nieuws uit Zuid-Korea

Het lijkt erop dat ze in Zuid-Korea ontzettend enthousiast reageren op het nieuws van de regering. Ze zijn opgelucht dat er duidelijk voorlopig geen nieuwe regulering regels bij gaan komen. Dit is natuurlijk een fijne gedachten voor de beleggers uit Zuid-Korea. Als gevolg hiervan vlogen de koersen vandaag omhoog. De totale markt staat weer helemaal in het groen.

Het zou goed kunnen dat deze stijgende lijn misschien wel de rest van de week nog door gaat zetten. Helemaal als het besef van het cancellen van de regulering in Zuid-Korea goed op de markt doordringt. Daarbij komt ook nog eens dat vandaag de futures contracten afliepen van de Bitcoin. Het goede nieuws zal er zeker weten voor gaan zorgen dat er nieuwe contracten verkocht gaan worden.

Mobiele versie afsluiten