Site pictogram 36.nl

Zuid-Korea laat weten dat verbod cryptomunten onmogelijk is

De geruchten dat Zuid-Korea misschien toch gaat verbieden blijven maar terugkomen. Ondanks dat de regering al herhaaldelijk heeft laten weten dat er niets van waar is. Vandaag komt de regering opnieuw met het nieuws naar buiten dat een verbod er niet gaat komen. Eén van de redenen is dat het gewoon simpelweg niet mogelijk is.

Het enige wat de regering wel zou kunnen doen is extra handhaving en regelgeving opstellen voor beleggers in cryptomunten. Maar een totaal verbod zou helemaal niet haalbaar zijn. Volgens de regering zou de wet het ook niet toestaan dat een regering de handel zou stopzetten in cryptomunten. Er hoeft dus helemaal geen reden zijn voor paniek onder beleggers.

Volgens de regelgeving in de wet rondom e-commerce waaronder cryptomunten vallen heeft Zuid-Korea het recht niet op de handel stop te zetten. De ophef ontstond namelijk nadat een minister beweerden dat ze het gingen stoppen. Maar hier kan de minister dus helemaal niets van waar maken.

Zuid-Korea reageert positief op het nieuws

De Koreanen halen weer opgelucht adem naar het horen dat een ban mogelijk van de kaart is. Helemaal nu blijkt dat het wettelijk gezien helemaal niet mogelijk is. Als gevolg van het nieuws ging de koers ook direct weer omhoog van de Ripple. Een cryptomunt waar veel Koreanen in beleggen en die uit angst voor een ban massaal verkocht werd.

De regering van Zuid-Korea voelt zich overigens niet schuldig over een mogelijke crash door geruchten. Ze laten weten dat het risico voor stijgen en dalen bij de belegger ligt. Dit ligt niet bij de regering. Dat de belegger zo heftig reageert op geruchten is volgens hun niet hun fout.

Mobiele versie afsluiten