Site pictogram 36.nl

Zuid-Koreaanse Bitthumb gehackt dieven stelen $ 30 miljoen

Exchange site Bitthumb heeft tijdelijk nieuwe stortingen en opnames op de site stilgelegd. Nadat is gebleken dat er een hack is geweest waarbij voor $ 30 miljoen aan cryptomunten gestolen is.

Bitthumb is de grootste exchange website van Zuid-Korea en is gevestigd in Seoul. Vandaag zou de hack plaatsgevonden hebben op de website. Het is niet helemaal zeker hoe laat de hack exact heeft plaatsgevonden. Afgelopen nacht zou Bitthumb direct na de hack hebben ingegrepen. Het geld van alle accounts en de munten zouden direct bevroeden zijn. Dit is gedaan om te voorkomen dat er voor nog meer geld gestolen zou worden.

Volgens een officiële verklaring van Bitthumb zou het gaan om verschillende cryptomunten ter waarde van $ 30 miljoen. De gestolen munten zouden door Bitthumb direct gedekt zijn en verplaatst zijn naar bevroren e-wallets. De diefstal zou mogelijk te maken hebben met een recente hack bij Bitthumb. Maar dit is niet officieel bevestigd door het bedrijf.

Een relatief klein bedrag dat is gestolen

Ondanks dat $ 30 miljoen veel geld is gaat het om een relatief klein bedrag dat is gestolen. Het zou kunnen dat een hacker toegang gekregen heeft tot een grote wallet waar veel geld in zat, maar verder niet tot andere wallets. Meestal gaat het bij een grote hack om meerdere wallets die aangevallen worden en leeggeroofd. Het verlies komt dan neer op honderden miljoenen in plaats van dertig miljoen.

Bitthumb heeft laten weten dat geen enkele belegger slachtoffer zal worden van de hack. Het bedrijf zal alle verliezen vergoeden. Zo zal er niemand financieel slachtoffer worden van de hack.

Bitthumb zelf staat op de zesde plaats als grootste exchange site ter wereld. In Zuid-Korea is het zelfs de tweede grootste website waar gehandeld kan worden in cryptomunten. Iedere dag wordt er voor ongeveer $ 330 miljoen aan cryptomunten verhandeld via de site. $ 30 miljoen is dus een relatief klein bedrag dat buit gemaakt is.

Het is overigens de tweede keer deze maand dat een exchange site in Zuid-Korea gehacked is. Slechts twee weken geleden bleek de kleine onbekende Coinrail slachtoffer te zijn. Het bedrijf verloor $ 37,2 miljoen aan munten bij de hack. Nadat de hack bekend werd schoten alle koersen direct in de rode cijfers. Mogelijk komt dit ook doordat de Koreanen bij Bitthumb op dit moment geen cryptomunten kunnen kopen.

Mobiele versie afsluiten